Aprea, Eugenio
Aprea, Eugenio
CIBIO (29/10/12-)
Acceptability of a new olive pomace enriched biscuits (PreBiÒ®) in a dietary intervention with mildly hypercholesterolemic volunteers
2018-01-01 Menghi, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Conterno, L.; Gasperi, F.
Acceptability of scab-resistant apple cultivars
2015-01-01 Endrizzi, Isabella; Charles, Mathilde Clemence; Aprea, Eugenio; Zambanini, Jessica; Betta, Emanuela; Gasperi, Flavia
Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali
2016-01-01 Endrizzi, Isabella; Aprea, Eugenio; Charles, Mathilde Clemence; Munter, E.; Zambanini, Jessica; Betta, Emanuela; Miori, L.; Gasperi, Flavia
Analysis of breath by proton transfer reaction time of flight mass spectrometry in rats with steatohepatitis induced by high-fat diet
2012-01-01 Aprea, E.; Morisco, F.; Biasioli, F.; Vitaglione, P.; Cappellin, L.; Soukoulis, C.; Lembo, V.; Gasperi, F.; D'Argenio, G.; Fogliano, V.; Caporaso, N.
Apple pathogens: Organic essential oils as an alternative solution
2022-01-01 Di Francesco, A.; Aprea, E.; Gasperi, F.; Parenti, A.; Placì, N.; Rigosi, F.; Baraldi, E.
Applicabilità del PTR-MS al controllo degli odori negli impianti per il trattamento dei rifiuti
2004-01-01 Franco, Biasioli; Gasperi, Flavia; Gino, Odorizzi; Aprea, E; Daniela, Mott; Federico, Marini; Gianmarco, Autiero; Giampaolo, Rotondo; Tilmann, D. Märk.
Application of a new sensory-instrumental tool for the evaluation of promising apple genotypes
2014-01-01 Corollaro, Maria Laura; Aprea, Eugenio; Endrizzi, Isabella; Dematte', Maria Luisa; Charles, Mathilde Clemence; Costa, Fabrizio; Magnago, Pierluigi; Biasioli, Franco; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, Flavia
Application of a sensory-instrumental tool to study apple texture characteristics shaped by altitude and time of harvest
2018-01-01 Charles, M.; Corollaro, M. L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Application of ASCA modelling tools on a PDO hard cheese: Analysis of the effects on physical parameters of Trentingrana
2021-01-01 Ricci, Michele; Gasperi, Flavia; Santoro, Elena; Menghi, Leonardo; Endrizzi, Isabella; Cliceri, Danny; Franceschi, Pietro; Aprea, Eugenio
Application of headspace solid-phase micro-extraction gas chromatography for the assessment of the volatiles profiles of ultra-high temperature hydrolysed-lactose milk during production and storage
2020-01-01 Bottiroli, R.; Aprea, E.; Betta, E.; Fogliano, V.; Gasperi, F.
APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR
2016-01-01 Aprea, Eugenio; Corollaro, Maria Laura; Betta, Emanuela; Charles, Mathilde Clemence; Biasioli, Franco; Gasperi, Flavia
Application of PTR-MS to the fast characterisation of volatile organic compounds in cheese. FT L'applicazione di una tecnica innovativa di spettrometria di massa per la caratterizzazione rapida della componente volatile dei formaggi
2012-01-01 Fabris, A; Biasioli, F; Granitto, P M; Aprea, E; Cappellin, L; Schuhfried, E; Soukoulis, C; Endrizzi, I; Mark, T D; Gasperi, F
Application of PTR-TOF-MS for the quality assessment of lactose-free milk: Effect of storage time and employment of different lactase preparations
2020-01-01 Bottiroli, Riccardo; Pedrotti, Michele; Aprea, Eugenio; Biasioli, Franco; Fogliano, Vincenzo; Gasperi, Flavia
Application of PTR-TOF-MS to investigate metabolites in exhaled breath of patients affected by coeliac disease under gluten free diet
2014-01-01 Aprea, Eugenio; Cappellin, Luca; Gasperi, Flavia; Morisco, F.; Lembo, V.; Rispo, A.; Tortora, R.; Vitaglione, P.; Caporaso, N.; Biasioli, Franco
Application of SPME GC-MS to explore possible differences in free-lactose milks from the market
2018-01-01 Bottiroli, R.; Aprea, E.; Betta, E.; Gasperi, F.
Approcci di consumer science per la caratterizzazione varietale della mela
2012-01-01 Corollaro, Maria Laura; Endrizzi, Isabella; Aprea, Eugenio; Bertolini, Anna; Biasioli, Franco; Costa, Fabrizio; Dematte', Maria Luisa; Nardocchi, M.; Gasperi, Flavia
Arousal influences olfactory abilities in adults with different degree of food neophobia
2020-01-01 Menghi, Leonardo; Khomenko, Iuliia; Pedrotti, Michele; Cliceri, Danny; Aprea, Eugenio; Endrizzi, Isabella; Cavazzana, Annachiara; Biasioli, Franco; Giacalone, Davide; Gasperi, Flavia
Assessing panel performances in an incomplete block design dataset from descriptive analysis: a case study on Trentingrana cheese
2020-01-01 Cliceri, D.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Santoro, E.; Ricci, M.; Gasperi, F.
Assessment of Trentingrana cheese ageing by proton transfer reaction-mass spectrometry and chemometrics
2007-01-01 Aprea, E; Biasioli, Franco; Gasperi, Flavia; Mott, Daniela; Marini, Federico; Maerk Tilmann, D.
Beyond food neophobia: The link with orthonasal and retronasal olfaction
2020-01-01 Menghi, L.; Khomenko, I.; Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Aprea, E.; Caretta, A.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Biasioli, F.; Giacalone, D.; Gasperi, F.